Prednosti dodatka glutationa

Prednosti dodatka glutationa

- Kategorie : Članki

Glutation je tako imenovani "oče antioksidantov". Tako je dobil ime, ker nevtralizira proste radikale in podpira popravilo DNK. Ima tudi zelo močne antioksidativne lastnosti, ki odstranjuje toksine in proste radikale v našem telesu. Še več, pomaga imunskemu sistemu podpirati našo imuniteto. In to so le nekatere zelo pomembne funkcije glutationa v boju proti boreliozi.

Glutation je sestavljen iz treh aminokislin: glutaminske kisline, glicina in cisteina (NAC).

Glutamin: je aminokislina, ki je del spojin, ki so beljakovine. Njegova glavna dejavnost je regeneracija črevesne sluznice, ki podpira delovanje črevesja. Odgovoren je tudi za razmnoževanje imunskih celic, kar pomaga v boju proti različnim vrstam okužb in virusov. Pri krepitvi imunosti je pomembno tudi, da se v »boju« organizma z bakterijami uporabljajo večje količine glutamina, zato ga je treba dopolnjevati, če imate kronično bolezen. Njegovo delovanje, še posebej v primeru lajmske borelioze in njenih sočasnih okužb, ščiti pred gibanjem bakterij, kar neposredno vpliva na vnetje.

Glicin: spada med endogene aminokisline, torej tiste, ki jih telo lahko sintetizira samo. V primeru lajmske borelioze in njenih sočasnih okužb pa telo ne more sintetizirati dovolj te aminokisline, zato se priporoča njeno dopolnjevanje oziroma povečana oskrba s hrano (živila bogata s to aminokislino so: ajda, bučna semena, ribe, rdeča leča, pšenični otrobi, maline). To je izjemno pomembno, ker glicin sodeluje v procesu podpore jeter. Zmanjšuje vnetja v našem telesu in izboljšuje kakovost spanca. Pomanjkanje glicina lahko prispeva k razvoju depresije ali težav s koncentracijo.

Cistein (NAC): je tudi ena od esencialnih aminokislin, vendar je vredno vedeti, da mora biti naš jedilnik za zagotovitev optimalne količine bogat z izdelki, kot so: sončnična semena, soja, orehi ali semena stročnic ( leča, čičerika, fižol). NAC znatno poveča odpornost telesa in zmanjša tveganje za bakterijske, glivične ali virusne okužbe. In kar je najpomembneje, vam omogoča povečanje proizvodnje glutationa v telesu.

Testiranje ravni glutationa:

Ko se odločimo za testiranje, je vredno preveriti raven reduciranega in skupnega glutationa. Če razmerje med prvim in drugim presega mejno vrednost (> 0,8), je vredno razmisliti o dopolnjevanju.

Kakšen dodatek uporabiti?


Ko se odločimo za prehransko dopolnilo, je pomembno izbrati pravo obliko. Celotna biološka uporabnost in absorpcija glutationa je nizka, zato ga je treba jemati v zmanjšani (ali aktivni) obliki, da bi imel koristi. Pri dopolnjevanju z glutationom morate poskrbeti tudi za zadostno vnos vitamina E, vitamina C in selena iz prehrane.

Pri Alinessu lahko dobite tako NAC kot Glutation v zmanjšani obliki

- NAC N-acetil L-cistein, 500 mg, 100 kapsul

- L-glutation zmanjšan 500 mg, 100 kap.

Zdravstvene koristi glutationa, povezane z lajmsko boreliozo?

1. Podpira imunski sistem
Zaradi okužbe se povečata oksidativni stres in vnetje, kar vodi v pomanjkanje glutationa. Ko ga primanjkuje, imunske celice izgubijo sposobnost boja proti bolezni. Obnovitev naravne ravni glutationa zmanjša resnost simptomov.

2. Vpliva na duševno zdravje
Ljudje z depresijo imajo nižje ravni glutationa.

3. Zmanjša vnetje
Sposoben je zavirati proizvodnjo citokinov.

4. Zmanjšuje antioksidativni stres
Zmanjšuje reaktivne kisikove vrste in tako podpira druge antioksidante, kot je vitamin E.

5. Podpira črevesje
Glutation podpira delovanje glutation peroksidaze, ki je ključni encim, ki sodeluje pri odstranjevanju prostih radikalov.

6. Ohranja zdrava jetra
Zmanjšuje poškodbe jetrnih celic, kar lahko prepreči težave z jetri.

Glutation je zato bistven za podporo telesu v boju proti spirohetam Borrelia, zaradi česar je odličen dodatek k osnovnemu Buhnerjevemu protokolu.

Product added to wishlist
Product added to compare.