Choose a searcher

Babesia

Zdravljenje Babesia – Buhnerjev protokol za Babesia

Zelišča za Babesia

 

Babesia je parazitska protozoa, ki spominja na malarijo, vendar jo prenašajo klopi. Babesia povzroča bolezen, znano kot babezioza (druga imena so babezioza, babezioza). Okužba z babezijo pogosto obstaja sočasno z lajmsko boreliozo in/ali drugimi okužbami, ki jih prenašajo klopi. Simptomi okužbe z babeziozo se gibljejo od blagih do hudih. Blage oblike zelo pogosto ostanejo neprepoznane, ker jih napačno vzamejo za simptome lajmske borelioze. Zgodnji uporabniki pogosto poročajo o visoki vročini in mrzlici. Kronične okužbe so lahko rahlo simptomatske, najpogostejši simptomi pa so: občasna vročina ali nizka temperatura, mrzlica in bolečine v sklepih, sindrom kronične utrujenosti, potenje in »nezmožnost polnega vdiha«.

Sočasna okužba z lymskimi spirohetami poslabša simptome obeh bolezni, nato postane njihov potek hujši in posledice za telo hujše. Simptomi lahko nato vključujejo hude glavobole, hemolitično anemijo, prizadetost centralnega živčnega sistema, visoko vročino in konvulzije. Ugotovljen je bil sinergijski, medsebojno izboljševalni učinek spirohete Borrelia in Babesia na telo. DNK borelije se pojavi jasneje in se dlje zadrži v krvnem obtoku, ko pride do sočasne okužbe z Babesia. Potem so negativni učinki na sklepe, srce in živčni sistem resnejši. V nekaterih primerih sočasnih okužb so ugotovili transverzalni mielitis s parezo rok in nog. Razvoj bolezni je od začetka hitrejši, obdobje rekonvalescence je daljše, spekter simptomov pa veliko širši.

 

Zdravljenje Babesia – Buhnerjev protokol za Babesia

 

Številna zelišča so zelo učinkovita v boju proti okužbam z babezijo, na katere protozoji ne razvijejo imunosti. Tako kot pri lajmski boreliozi je tudi pri babeziozi protimikrobni učinek le eden od elementov, ki vodijo do učinkovite terapije.

Pri zdravljenju babezioze je treba biti pozoren na pomembne mehanizme delovanja babezije, ki ovirajo njeno zdravljenje. Zdravljenje z naravnimi zelišči Babesia upošteva vsakega od naslednjih vidikov.

Tako kot zarodki malarije tudi Babesia prodre v rdeče krvne celice – eritrocite, kjer jih z razvojem in razmnoževanjem uniči. Poleg tega lahko pri okužbi z Babesia pride do blokade kapilarnih žil in stagnacije mikrocirkulacije zaradi odlaganja drobcev poškodovanih eritrocitov v žilah. Njihova prisotnost v krvnem obtoku lahko povzroči vnetje jeter, ledvic in vranice.

Drug pomemben mehanizem okužbe z Babesia je močan negativni učinek na imunski sistem. Babesia na zelo specifičen način spremeni imunsko polarnost, kar spremeni imunski odziv človeka iz Th 1 v Th 2. To vodi v slabo reakcijo imunskega sistema na okužbo in telo tega povzročitelja ne more odstraniti.

Pri naravnem zdravljenju babezioze so najpogosteje uporabljena zelišča, ki jih priporoča Buhner (navedena na uradni Buhnerjevi spletni strani buhnerhealinglyme.com): Alchornea cordifolia, Cryptolepis sanguinolenta, Sida acuta. To so zelišča, ki imajo močan antiprotozojski učinek in imajo sistemski učinek, torej se širijo po krvnem obtoku in tako prizadenejo vsako celico in organ. Poleg tega krepijo imunski sistem, Sida acuta pa ščiti rdeče krvne celice. Priporočamo, da temu protokolu dodate L-arginin. Babesia je zelo občutljiva na L-arginin, zato dopolnjevanje z L-argininom pomaga pri zaviranju okužbe z Babesia. Buhnerjev protokol za Babesia je eden izmed najbolj priljubljenih naravnih zdravljenj okužbe z Babesia.

Pri bolj odpornih okužbah je vredno uporabiti obsežnejši protokol, priporočen v Buhnerjevi knjigi "Naravno zdravljenje lymskih koinfekcij: Anaplasma, Babesia in Ehrlichia". V tem primeru je količina uporabljenih zelišč in pripravkov veliko večja, in sicer: Cryptolepis, Bidens pilosa, Artemisina, Sida acuta, Salvia miltiorrhiza, Milk Thistle, Ashwagandha, Panax ginseng, Licorice, Schisandra, L-arginin, Vitamin B2. V tej kombinaciji zelišč za Babesia boste poleg delovanja proti Babeziji, krepitve imunosti, zaščite eritrocitov in organov okrepili tudi regulacijo citokinske kaskade, zaščitili endotelij, zavirali proizvodnjo arginaze in povečali raven L-arginin in dušikov oksid (NO).

Zelišča, ki se uporabljajo pri naravnem zdravljenju Babesia, bodo celovito vplivala na številne mehanizme okužbe. Če želite za zdravljenje Babesia uporabiti zeliščno terapijo, ne pozabite prebrati protokola, ki ga je predlagal Buhner, kot tudi njegove kontraindikacije.

  Filter izdelkov
kategorije
Vrsta izdelka
Product added to wishlist
Product added to compare.