Choose a searcher

klamidija

Naravno zdravljenje klamidije - zelišča za klamidijo

Zelišča za klamidijo

 

Chlamydia pneumoniae je gram-negativna bakterija, vendar ima celično steno veliko bolj trdo, kot jo običajno najdemo pri gram-negativnih bakterijah.

Klamidija je ena od sočasnih okužb, ki jih prenašajo klopi.

Chlamydia pneumoniae pogosto prizadene dihalni sistem in povzroči pljučnico (pogosto jo imenujemo atipična pljučnica), bronhitis, laringitis, faringitis, rinitis, sinusitis in povzroči simptome astme.

Chlamydia pneumoniae je zelo pomembna pri diferencialni diagnozi lajmske borelioze, saj lahko povzroči motnje živčnega sistema, miokarditis in reaktivni artritis. Zunajpljučni simptomi okužbe s Chlamydia pneumoniae v zelo dolgem časovnem obdobju so lahko latentni in jih je pogosto težko prepoznati.

Reaktivni artritis, ki ga povzroča Chlamydia pneumoniae, je pogosto težko ločiti od lymskega artritisa. Pri okužbi s Chlamydia pneumoniae je treba biti pozoren tudi na Guillain-Bareov sindrom. Guillain-Barréjev sindrom je avtoimunska bolezen, ki povzroča akutno demielinizirajoče vnetje z več koreninami, pri katerem imunski sistem napade dele perifernega živčnega sistema, kar povzroči oslabelost mišic in mravljinčenje v različnih delih telesa.

Poleg tega lahko Chlamydia pneumoniae povzroči tudi druge simptome, kot so: kronična utrujenost, pekoč občutek v različnih delih telesa, paraliza, možganske kapi, težave s krvnim tlakom, glavoboli, demenca, duševna megla, duševne motnje, bolečine v modih.

 

Naravno zdravljenje klamidije

 

Številna zelišča so zelo učinkovita v boju proti klamidiji. Ena najučinkovitejših naravnih metod zdravljenja klamidije z zelišči je Buhnerjev protokol za klamidijo iz knjige Stephena Harroda Buhnerja "Naravno zdravljenje lymske borelioze in sočasne okužbe klamidije in rikecioze s pegasto vročino".

Glavna antibakterijska zelišča proti Chlamydia pneumoniae so rastline, ki vsebujejo berberin. Takšne rastline so med drugim žutika ali kanadska zlatica (Goldenseal, Latin Hydrastis canadensis). Kitajska lobanja (latinsko Scutellaria baicalensis) kaže protibakterijske lastnosti proti klamidiji. Buhner priporoča tudi uporabo vitamina A. Retinol (metabolit vitamina A) zavira sposobnost klamidije, da okuži endotelij in epitelijske celice.

Klamidija, tako kot drugi znotrajcelični patogeni iz skupine okužb, ki jih prenašajo klopi, inducira kaskado citokinov. Citokini so informacijske molekule, ki olajšajo infekcijski proces bakterij in ekstrakcijo hranil iz gostiteljskih celic. Zato je treba citokinsko kaskado inhibirati, da se prekine infekcijski proces klamidije.

Salvia miltiorrhiza in kitajska lobanja (latinsko Scutellaria baicalensis) sta glavni zelišči za zaviranje kaskade citokinov, ki jih priporoča Buhner v svojem naravnem protokolu za zdravljenje klamidioze.

Klamidija prestreže tudi odzive in funkcije imunskega sistema gostitelja. Klamidija lahko torej korenito obnovi človeški imunski sistem tako, da ga prilagodi sebi v prid. Slabo delujoč imunski sistem ne opazi grožnje bakterij in se ne bori proti okužbam. Nenormalnosti v delu imunskega sistema pogosto vodijo do avtoimunskih motenj. Dereguliran imunski sistem ni težava le med potekom okužbe, ampak tudi po koncu zdravljenja, kar bo imelo nadaljnje posledice. Zelišča so zelo učinkovita pri modulaciji imunskih funkcij in obnavljanju pravilnega delovanja imunskega sistema.

Buhnerjev predlog v tem primeru so tri zelišča: Ashwagandha (indijski ginseng, latinsko Withania somnifera), sladki koren in Cordyceps sinensis. Po Buhnerjevih priporočilih se ta tri zelišča priporočajo v obliki zeliščne mešanice. Izdelek ACL Herbal Mix vsebuje že pripravljen macerat Ashwagandha (indijski ginseng, latinsko Withania somnifera), Cordyceps in Licorice.

Zaščita celic in organov, ki jih napade bakterija, je še en sestavni del zdravljenja v Buhnerjevih protokolih. Bakterije imajo izjemen, uničujoč učinek na organe. Zaščita organov in celic mora biti vedno sestavni del vsake terapije. Salvia miltiorrhiza, Cordyceps sinensis in Bidens pilosa igrajo pri tem ključno vlogo kot bistveni del naravnega zdravljenja klamidije z zelišči.

Naravno zdravljenje klamidije bo celovito vplivalo na številne mehanizme okužbe. Če želite uporabiti zelišča za klamidijo, ne pozabite prebrati celotnega protokola, ki ga je predlagal Buhner, in njegovih kontraindikacij.

  Filter izdelkov
kategorije
Vrsta izdelka
Product added to wishlist
Product added to compare.