Choose a searcher

mikoplazma

Naravno zdravljenje mikoplazme - zelišča za mikoplazmo

Zelišča za mikoplazmo

 

Mycoplasma pneumoniae je še ena bakterija, ki spada v skupino lymskih sočasnih okužb. Mikoplazma je bakterija, ki nima celične stene. Njegov najbolj zunanji del je citoplazemska membrana. Mikoplazma zaradi pomanjkanja celične stene kaže veliko večjo prožnost in zato lahko prevzame različne oblike. Pomanjkanje celične stene je tudi značilnost, ki jo razlikuje od drugih sočasnih okužb, ki jih prenašajo klopi.

Mikoplazma povzroča predvsem okužbe dihal in genitourinarnega sistema. Vse bolj pa se verjame, da lahko povzroči sistemske okužbe, ki prizadenejo vse organe in povzročajo številne kronične bolezni, vključno z revmatoidnim artritisom. Bolezen je lahko zelo različna: od asimptomatske, preko lokalnih simptomov (npr. okužbe dihal), do sistemskih okužb. Pri oslabljenem organizmu zaradi druge okužbe (npr. borelijina spiroheta ali klamidija) lahko okužba z mikoplazmo povzroči zelo resne simptome. Mikoplazma lahko med drugim napade živčni sistem, mišice (vključno s srcem) in sklepe. Simptomi okužbe s tem povzročiteljem so zelo podobni simptomom lajmske bolezni.

Razširjena okužba se lahko kaže na naslednje načine: utrujenost, ki ne izgine po počitku, intoleranca za vadbo, nevrološke disfunkcije, duševne težave, kognitivne težave, nespečnost, depresija, glavoboli, bolečine v mišicah in sklepih, otekanje sklepov, bolečine v bezgavkah , težave z dihanjem, potenje, slabost, bolečine v trebuhu, zvišana telesna temperatura, kronični konjunktivitis, kožne spremembe (izpuščaji, eritem), vnetje srčne mišice, perikarda, jeter, trebušne slinavke in drugi simptomi.

 

Naravno zdravljenje mikoplazme

 

Številna zelišča se uporabljajo pri naravnem zdravljenju mikoplazme. Ena najučinkovitejših naravnih metod zdravljenja te okužbe je protokol Stephena Buhnerja za mikoplazmo iz njegove knjige "Healing Lyme Disease Coinfections: Complementary and Holistic Treatments for Bartonella and Mycoplasma."

Tako kot pri drugih protokolih tudi Buhner daje velik poudarek celovitemu vplivu na mikoplazmo, ki bo zajel celoten kompleksen nalezljivi mehanizem. Naravno zdravljenje mikoplazme z zelišči temelji tako na antibakterijski kot imunski regulaciji, moti kaskado citokinov, ščiti celice in organe, ki jih napadejo bakterije, ter obnavlja hranila, ki so bila »porabljena« med okužbo.

Buhner izbere obsežen nabor zelišč Mycoplasma, ki vpliva na vsakega od zgornjih vidikov. V svojem protokolu za naravno zdravljenje mikoplazme priporoča uvedbo naslednjih zelišč v terapijo: Cordyceps sinensis, kitajski lobanji (latinsko Scutellaria baicalensis), Isatis, Houttuynia cordata, Sida acuta, Schisandra, Sibirski ginseng, Rhodiola leaf. Zeliščno terapijo je treba dopolniti tudi z N-acetil-cisteinom (NAC) in vitaminom E.

Tri od zgoraj navedenih zelišč: šisandra, sibirski ginseng, Rhodiola rosae se priporočajo za uporabo kot zeliščna mešanica. ERS Herbal Mix je že pripravljen izdelek, ki vsebuje macerat teh treh zelišč.

Velik problem, ki nastane pri okužbi z mikoplazmo, je poraba zelo velike količine hranil s strani bakterij v procesu okužbe. Dopolnitev s hranili je bistvenega pomena v boju proti simptomom, povezanim z okužbo z mikoplazmo. Pomanjkanje hranil lahko uravnotežite s prehrano ali dodatnimi dodatki. Hranila, potrebna za dopolnitev v boju proti mikoplazmi, so: vitamini B, holin, cink, baker, selen, aminokisline (L-triptofan, L-treonin, L-serin, L-arginin) in esencialne maščobne kisline.

Naravno zdravljenje z zelišči Mycoplasma bo celovito vplivalo na številne mehanizme te okužbe. Če želite uporabiti zelišča za mikoplazmo, ne pozabite prebrati celotnega protokola, ki ga je predlagal Buhner, kot tudi kontraindikacije.

  Filter izdelkov
kategorije
Vrsta izdelka
Product added to wishlist
Product added to compare.