Choose a searcher

Ehrlichia - Anaplazma

Naravno zdravljenje Ehrlichia in Anaplasma - Buhnerjev protokol

Zelišča za Ehrlichia / Anaplasma

 

Ehrlichia je gram-negativna intracelularna bakterija, ki običajno napada bele krvne celice – levkocite. Bolezni, ki jih povzročajo, so poimenovane po vrsti levkocitov, ki jih napadajo. To sta: humana granulocitna erlihioza in človeška monocitna erlihioza.

Anaplazma je znotrajcelični patogeni mikroorganizem, ki napada bele krvne celice, predvsem polinuklearne granulocite (nevtrofilci, nevtrofilci).

Ehrlichia in Anaplasma sta bili razvrščeni kot sočasni okužbi z lajmsko boreliozo.

Najpogostejši simptomi okužbe z Ehrlichia so: simptomi psevdogripe, to so zvišana telesna temperatura nad 38 °C, glavoboli, bolečine v mišicah in sklepih, vnetje zgornjih dihal, kašelj, pa tudi bolečine v mišicah in sklepih, slabo počutje, trombocitopenija, levkopenija, hiponatremija - pomanjkanje natrija, slabost in bruhanje, sistolični šum na srcu, povečana jetra in / ali vranica, povečane bezgavke, pa tudi blage kožne spremembe - makulopapulozni izpuščaji.

Anaplasma povzroča podobne simptome kot pri Ehrlichia. Poleg tega lahko povzroči tudi gastrointestinalne simptome, npr. drisko.

Med okužbami z Ehrlichia in Anaplasma so značilne spremembe v morfologiji. Z napredovanjem bolezni se zmanjša raven belih krvnih celic (levkopenija), zmanjša se raven trombocitov (trombocitopenija) in povečajo se kazalniki delovanja jeter, kot sta AST in ALT.

 

Naravno zdravljenje Ehrlichia in Anaplasma

 

Buhner je eden redkih zeliščarjev, ki je tako poglobljeno opisal mehanizem teh okužb in razvil zeliščni protokol za Ehrlichia in Anaplasma.

Naravno zdravljenje erlihije in anaplazme je vzeto iz knjige Stephena Harroda Buhnerja, "Naravno zdravljenje lymskih koinfekcij: Anaplasma, Babesia in Ehrlichia."

Zdravljenje erlihije in anaplazme z zelišči poteka na enak način, zato sta bili obe okužbi vključeni skupaj v isti protokol.

Buhner, tako kot v vseh njegovih zeliščnih protokolih, poudarja, da zgolj protimikrobno delovanje ni dovolj. V svojem protokolu upošteva celoten kužni mehanizem teh bakterij.

Glavna antibakterijska zelišča proti Ehrlichia in Anaplasma so: Houttuynia cordata, Salvia miltiorrhiza, Licorice, Kudzu (Pueraria labota), kitajska lobanja (latinska Scutellaria baicalensis).

Ta zelišča zavirajo tudi kaskado citokinov, ki jo povzročajo bakterije. Inhibicija kaskade citokinov moti infekcijski proces in pridobivanje hranil iz gostiteljskih celic s strani bakterij.

Vpliv bakterij na imunski sistem je zelo pomemben. Ehrlichia napada večjedrne krvne levkocite, zato so njeno glavno mesto obstoja v okuženem organizmu nevtrofilci (imenovani tudi nevtrofilci ali nevtrociti). Nevtrofilci so najštevilčnejša skupina levkocitov. Levkociti pa so celice imunskega sistema. Bakterije motijo normalno delovanje nevtrofilcev. Zato uporablja naš lastni imunski sistem, da najde zatočišče pred napadom imunskega sistema, ne le tako, da se skriva v imunskih celicah, ampak tudi z okvaro njihovih funkcij. Poleg tega Ehrlichia zavira proizvodnjo interlevkina-2 v vranici, prispeva k povečanju proizvodnje interlevkina 4 in zmanjšanju proizvodnje gama interferona.

Za uravnavanje imunskega sistema Buhner priporoča uporabo zelišč: Angelica sinensis, Astragalus membranceus, Licorice, Ashwagandha (indijski ginseng, latinsko Withania somnifera), korejski ginseng (Panax ginseng), Cordyceps, Houttuyginsenorg, Kitajski ginsenrhiza milosti. lubanje (latinsko Scutellaria baicalensis).

Erlihija negativno vpliva na delovanje organov, kot so vranica, jetra, kostni mozeg in limfni sistem.

Badelj ščiti jetra.

Salvia miltiorrhiza bo zaščitila vranico.

Zelišča, ki ščitijo kostni mozeg, so: Angelica sinensis, Astragalus, Licorice, Cordyceps, Korejski ginseng (Panax ginseng), Salvia miltiorrhiza.

V protokol naravnega zdravljenja erlihije in anaplazme je vključenih kar 11 različnih zelišč. Gre za zelo zapleten protokol. Buhner v svojem protokolu nekatere od teh zelišč združuje v mešanice, kar močno olajša izvajanje protokola.

Podoben seznam zeliščnih mešanic, pripravljenih iz zelišč, ki jih predlaga Buhner, najdete v naslednjih že pripravljenih tinktrah:

HS Herbal Mix vsebuje macerat iz zelišč Houttuynia cordata in korenine Salvia miltiorrhiza (rdeči žajbelj).

CKC Herbal Mix vsebuje macerat iz korenine kitajske lobanje (latinsko Scutellaria baicalensis), korenine kudzuja (Pueraria Lobata) in kordicepsa (Cordyceps sinensis).

Zeliščna mešanica ALA vsebuje macerat iz korenine Angelice sinesis, korenine sladkega korena (Glycyrrhizae glabra) in korenine astragalusa (Astragalus membranceus).

 

Naravno zdravljenje z zelišči Ehrlichia in Anaplasma bo celovito vplivalo na številne mehanizme okužbe. Če želite uporabiti zelišča za Ehlichia in Anaplasma, ne pozabite prebrati celotnega protokola, ki ga je predlagal Buhner, kot tudi njegove kontraindikacije.

  Filter izdelkov
kategorije
Vrsta izdelka
Product added to wishlist
Product added to compare.