Choose a searcher

Bartonella

Zelišča za bartonelo - naravno zdravljenje bartonele

Zelišča za Bartonella

 

Bartonela je ena najpogostejših sočasnih okužb z lajmsko boreliozo. Tako kot borelija se običajno prenaša s klopi. Bartonela povzroča bolezen, imenovano bartoneloza.

Ob prisotnosti teh dveh okužb se simptomi poslabšajo, zlasti če je prizadet osrednji živčni sistem. Pogosti simptomi bartoneloze so: nizka zvišana telesna temperatura ali padec temperature, občasni gripi podobni simptomi, kronična utrujenost, otekle bezgavke (pogosto občasno), nenormalen občutek kože, občutljivi podkožni noduli vzdolž okončin, papulozni izpuščaji, rdeči ali modri vzdolžni izpuščaji (včasih podobno kot strije), pekoč občutek, zlasti na podplatih ali pekoče bolečine, hiperestezija, glavoboli, težave z očmi, bolečine v očesnih jabolkih, težave s spanjem, nihanje razpoloženja, kognitivne motnje, živčnost, tesnoba, razdražljivost, depresivnost simptomi.

 

Naravno zdravljenje bartoneloze

 

Številna zelišča so zelo učinkovita v boju proti Bartonellia (Bartonelosis). Eden najučinkovitejših zeliščnih protokolov za zdravljenje te okužbe je Buhnerjev protokol za Bartonella. Več o tem protokolu si lahko preberete v knjigi Stephena Harroda Buhnerja "Celjenje sočasnih okužb pri lajmski bolezni: komplementarno in celostno zdravljenje bartonele in mikoplazme."

Naravno zdravljenje bartoneloze upošteva tako antibakterijsko delovanje, ampak tudi moti vitalne funkcije bakterij v telesu, ščiti tkiva in organe, ki jih okuži, zavira kaskado citokinov in krepi imunski sistem.

Zelišča, ki imajo močan antibakterijski učinek proti Bartonella, so: Houttuynia, Isatis in Alchornea cordifolia. Buhner priporoča uporabo teh zelišč kot mešanice. Izdelek AHI Herbal Mix je že pripravljena mešanica teh treh zelišč v razmerjih, ki jih priporoča Buhner.

Bartonella kaže močno afiniteto za dve strukturi v telesu: endotelijske celice in rdeče krvne celice. Bartonela po vstopu v gostiteljev organizem kroži v krvnem obtoku gostitelja približno 3–4 dni, nato pa se naselijo v primarno nišo, to je endotelijske celice krvnih žil. Nato po nekaj dneh bakterije dosežejo eritrocite (rdeče krvne celice), kjer se namnožijo. Z napadom na rdeče krvne celice ima Bartonella tudi dostop do hema, ki zagotavlja njeno preživetje. Z razdelitvijo hema na njegove sestavne dele lahko pridobi hranila, ki jih potrebuje, vključno z železom.

Zaščita endotelija in rdečih krvnih celic pred invazijo Bartonella je eden ključnih elementov za uspešno zdravljenje. Ohranjanje teh struktur je bistvenega pomena za motenje njegove sposobnosti prehranjevanja in razmnoževanja. Bartonella sama ne more proizvesti hranil, pomembnih za preživetje. Z posegom v te dejavnike bo širjenje okužbe zavirano.

Za zaščito endotelija je Buhner v svojem protokolu uporabil japonski dresnik, EGCG in L-arginin.

Sida acuta pa bo zaščitila rdeče krvne celice.

Buhner se v svojem protokolu za Bartonello osredotoča tudi na zaščito organov. Za zaščito srca Buhner priporoča glog, za zaščito jeter - badelj, za zaščito limfnega sistema in vranice pa rdečo korenino.

Buhner vključuje tudi zelišča, ki zavirajo kaskado citokinov. Inhibicija kaskade citokinov, ki jo povzroča Bartonella, je potrebna za zaviranje razmnoževanja bakterij in motnje prehrane bakterij. V večini primerov bo to zmanjšalo ali celo zaustavilo večino simptomov, ki jih povzroča okužba. Ključna zelišča za Bartonella, ki zavirajo kaskado citokinov, sta japonski dresnik in kordiceps, pa tudi dopolnitev z EGCG.

Za uspešno zdravljenje bartonele je zelo pomembna tudi krepitev imunskega sistema. Šibkejši kot je imunski sistem, hujša je okužba in posledično hujši so simptomi. Krepitev imunskega sistema je prav tako pomembna kot antibakterijski učinek.

Rhodiola rosae (gorska vrtnica) in Ashwagandha (indijski ginseng, latinsko Withania somnifera) sta dve zelišči za krepitev imunskega sistema, ki ju predlaga Buhner.


 

  Filter izdelkov
kategorije
Vrsta izdelka
Product added to wishlist
Product added to compare.