Povečanje libida naravno z zeliščnimi dodatki

Povečanje libida naravno z zeliščnimi dodatki

- Kategorie : Članki

Če želite svojemu spolnemu nagonu dati naravno spodbudo, je morda vredno razmisliti o zeliščnih dodatkih. Številne rastline in rastline se že stoletja uporabljajo za podporo zdravemu libidu in spolni funkciji. Tu je nekaj najboljših zeliščnih dodatkov za podporo libidu:

  • Borov cvetni prah: naravni testosteron Booster borov cvetni prah je naravni vir biološko razpoložljivega rastlinskega testosterona, DHEA in drugih androgenih spojin. Velja za enega najmočnejših naravnih ojačevalcev testosterona, ki so na voljo.

  • Shilajit: aktivne spojine v shilajitu, kot sta fulvična kislina in dibenzo-alfa-Pironi, naj bi delovale tako, da podpirajo proizvodnjo testosterona in izboljšujejo pretok krvi v genitalije. Študije so shilajit povezale z večjim številom in gibljivostjo sperme ter z večjim spolnim zadovoljstvom.

  • Cink: bistveni mineral za spolno zdravje cink je ključni mineral za moško spolno zdravje in plodnost. Ima ključno vlogo pri proizvodnji testosterona, razvoju sperme in erektilni funkciji. Pomanjkanje cinka je povezano z zmanjšanim libidom, erektilno disfunkcijo in neplodnostjo pri moških. Ustrezen vnos cinka je pomemben tudi za spolno funkcijo žensk. Pomaga ohranjati zdravje nožnice in lahko izboljša spolno željo, vzburjenje in zadovoljstvo. Dodajanje hrane ali dodatkov, bogatih s cinkom, vaši prehrani je lahko učinkovit naraven način za podporo vašemu splošnemu spolnemu počutju.

  • Ginseng: Ginseng je eden najbolj znanih in široko uporabljenih zeliščnih dodatkov za povečanje spolne želje in funkcije. Tako Azijske kot ameriške sorte ginsenga vsebujejo spojine, kot so ginsenozidi, ki lahko pomagajo povečati pretok krvi, uravnotežiti hormone in zmanjšati stres - vse to lahko vpliva na libido. Raziskave kažejo, da lahko ginseng izboljša spolno vzburjenje, zadovoljstvo in uspešnost.

  • Maca: Maca je perujska korenovka, ki se že stoletja uporablja kot naravni afrodiziak. Menijo, da deluje tako, da uravnava hormone, kot so testosteron, estrogen in progesteron, ki igrajo ključno vlogo pri spolni funkciji. Študije so pokazale, da lahko maca poveča spolno željo, zadovoljstvo in celo kakovost sperme pri moških.

  • Tribulus: Tribulus je cvetoča rastlina z dolgo zgodovino tradicionalne uporabe za izboljšanje spolnega zdravja. Verjame se, da deluje tako, da spodbuja proizvodnjo testosterona in dušikovega oksida v telesu, kar vodi do boljšega pretoka krvi in vzburjenja. Raziskave kažejo, da lahko tribulus poveča spolno željo, zmogljivost in kakovost sperme.

Poleg zeliščnih dodatkov lahko redno vključevanje različnih živil za povečanje testosterona v vašo prehrano naravno podpira proizvodnjo tega ključnega hormona v telesu.

Tukaj je povzetek ključnih prehranskih priporočil za povečanje naravne proizvodnje testosterona:

  • Jejte dovolj hrane, bogate s cinkom: Cink je bistven mineral, ki igra ključno vlogo pri sintezi testosterona. Živila, kot so ostrige, rdeče meso, školjke in jajca, so odličen vir cinka.

  • Uživajte zdrave maščobe: prehranske maščobe, zlasti holesterol, so surovine, ki jih telo uporablja za proizvodnjo testosterona. Osredotočite se na pridobivanje maščob iz živil, kot so mastne ribe, oreški, semena in avokado.

  • Dajte prednost beljakovinam: živila, bogata z beljakovinami, kot so meso, jajca in mlečni izdelki, lahko pomagajo podpirati proizvodnjo testosterona in drugih anaboličnih hormonov. Prizadevajte si za zmeren do visok vnos beljakovin.

  • Pridobite dovolj vitamina D: Vitamin D je ključnega pomena za optimalno raven testosterona. Dobri viri vključujejo mastne ribe, rumenjake, obogatene mlečne izdelke in izpostavljenost sončni svetlobi.

  • Jejte hrano, bogato z magnezijem: magnezij sodeluje pri proizvodnji in uravnavanju testosterona. Živila, kot so oreški, semena in listnata zelenjava, lahko zagotovijo ta pomemben mineral.

  • Omejite sojino in estrogeno hrano: živila z visoko vsebnostjo rastlinskih estrogenov, kot so sojini izdelki ali pivo, imajo lahko nasproten učinek in zavirajo raven testosterona.

  • Ohranite zdravo telesno težo: prekomerna telesna teža ali debelost je povezana z zmanjšanim testosteronom, zato se osredotočite na doseganje in vzdrževanje zdrave telesne sestave s prehrano in vadbo.

  • Obvladovanje stresa: kronični stres lahko poruši občutljivo ravnovesje hormonov, vključno s testosteronom. Poskusite vključiti prakse za zmanjšanje stresa, kot so meditacija, joga in globoko dihanje.

Z upoštevanjem teh prehranskih smernic in sprejetjem testosterona prijaznega življenjskega sloga lahko moški naravno optimizirajo proizvodnjo testosterona in uživajo prednosti višjih ravni T.




Izvori:

Jakarta, D. L. (2021). Učinek dodajanja cinka na raven testosterona: sistematičen pregled in metaanaliza randomiziranih nadzorovanih preskušanj. Azijski časopis za andrologijo, 23 (3), 247.

Nimptsch, K., Platz, E. A. In Giovannucci, E. (2012). Povezava med plazmo 25-OH vitaminom D in testosteronom pri moških. Klinična Endokrinologija, 77 (1), 106-112.

Ši, Z., Tang, J., Vu, H. In Šie, C. (2018). Učinek dodatka ingverja (Zingiber officinale) na raven testosterona in kronični Prostatitis/sindrom kronične medenične bolečine: sistematičen pregled. Komplementarna in alternativna medicina, ki temelji na dokazih, 2018.

Product added to wishlist
Product added to compare.