Jarish-Herxheimerjeva reakcija

Jarish-Herxheimerjeva reakcija

- Kategorie : Članki

Herxheimerjeva reakcija, torej Herxova reakcija, je začasno poslabšanje simptomov lajmske borelioze, ki nastane ob množičnem odmiranju bakterijskih organizmov z napredovanjem bolezni ali njenim zdravljenjem. Med to reakcijo nastanejo citokini, ki sprožijo simptome vnetja, vključno z zvišano telesno temperaturo, bolečinami v sklepih in mišicah, glavobolom, kognitivnimi motnjami ali splošnim poslabšanjem dobrega počutja.

Herxova reakcija pogosto pomeni, da je terapija, ki jo uporabljamo, pa naj gre za zdravljenje z zelišči ali antibiotično terapijo, učinkovita. Vendar neuspeh zdravljenja ne pomeni, da je zdravljenje neučinkovito. Herxheimerjeva reakcija se ne pojavi pri vseh bolnikih z lajmsko boreliozo. Ocenjuje se, da ima le približno 15 % zdravljenih ljudi simptome, pogosto blage.

Če pa imate Herxa reakcije, lahko uporabite naslednji seznam naravnih metod za odstranjevanje Herxyja. Ne pozabite, da ne uporabite vseh teh izdelkov hkrati. Preizkusite, katera rešitev je najboljša za vas.

Naravni izdelki, priporočeni za reakcijo Herx in njeno preprečevanje:

Nutramedix Burbur je izvleček iz listov Desmodium molliculum. Zelišče se tradicionalno uporablja za čiščenje telesa. Zelo učinkovito podpira razstrupljanje jeter, ledvic, limfnega sistema in celičnega matriksa. Ščiti jetra pred zunanjimi toksini, kot so nekatere kemikalije in strupene plesni. Pomirja reakcijo Herxa, torej neželene učinke izginotja patogenov.

Burbur-Pinella proizvajalca Nutramedix je kombinacija dveh izvlečkov: Burbur - iz Desmodium molliculum in Pinella iz Pimpinella anisum. Burbur-Pinella podpira razstrupljanje možganov in centralnega živčnega sistema, čisti telo toksinov in biotoksinov, razstruplja jetra, ledvice, limfni sistem in medcelične prostore, čisti kri. Odstranjuje toksine iz možganov, hrbtenice in perifernega živčnega sistema. Burbur-Pinella je učinkovit tudi pri zmanjševanju reakcije Herx.

Zeolit ​​je naravni mineral vulkanskega izvora, eden najučinkovitejših produktov Herxove reakcije. Njegova glavna sestavina je klinoptilolit. Zeolit ​​sprošča v telo dragocene sestavine, hkrati pa nase veže številne škodljive snovi, kot so svinec, kadmij, arzen, krom, nikelj in amonijevi ioni. Pomembno je, da uporabite zeolit ​​visoke čistosti, namenjen za notranjo uporabo. Priporočamo, da kupite certificiran izdelek.

Bentonit ima lastnosti, ki mu omogočajo, da pritegne in absorbira toksine in težke kovine, ne da bi pri tem sprožil kakršne koli kemične reakcije v telesu. Bentonit ustvari "električni naboj", ko je hidriran. Po stiku z vodo prevzame negativni električni naboj. Toksini, bakterije, virusi, paraziti in druga onesnaževala so pozitivno nabiti. Ko glina vstopi v telo, se vanj pritegnejo toksini. Kar je izjemno pomembno, bentonit se v telo ne absorbira, zato je popolnoma varen. Prehaja skozi prebavni sistem, absorbira toksine in težke kovine. Hkrati se minerali v glini, kot so kalcij, magnezij, silicij, aluminij in kalij, sprostijo in dajo na voljo za presnovne procese v telesu. Končno se izloči naravno. Ne pozabite uporabiti visokokakovostnega bentonita za notranjo uporabo.

Klorela ima edinstvene lastnosti, ki nevtralizirajo strupene snovi, ki se naberejo v telesu zaradi onesnaženja okolja ali uživanja kontaminirane hrane. Očisti telo težkih kovin in nekaterih pesticidov. Klorela tudi absorbira toksine iz črevesja, pomaga pri odpravljanju kroničnega zaprtja in nevtralizaciji črevesnih plinov.

Aktivno oglje učinkovito absorbira toksine, kar bistveno pospeši njihovo odstranjevanje iz telesa. Pri uporabi aktivnega oglja ne pozabite, da v telesu ne deluje selektivno, ampak nase veže vse brez izjeme, vključno s prehranskimi snovmi in zdravili. Kombinacija ogljika s trdnimi zdravili lahko pomaga pri absorpciji učinkovin zdravila. Ne uporabljajte aktivnega oglja v kombinaciji z zdravili.

Alkalizacija – med reakcijo Herx pomaga alkalizacija telesa. Med potekom bolezni telo zakisa. To je neugoden postopek, saj encimski procesi najbolje potekajo pri nevtralnem pH (okoli 7,4). Če torej telo zakisa, je vredno premakniti kislinsko-bazno ravnovesje in uravnovesiti pH. Preizkušen izdelek je Alka-Seltzer (1 tableta, raztopljena v vodi 3-4 krat na dan). Drugi načini vključujejo jemanje vitamina C in pitje vode z limono in limeto. Pitje vode z limono in limeto se lahko uporablja tudi kot preventiva. Sok limone in limete, čeprav je kiselkastega okusa, se v telesu spremeni v baze, zaradi česar začasno poveča alkalne zaloge.

Epsonove solne kopeli so odlična podpora pri razstrupljanju telesa in vzpostavljanju ravnovesja. To so tako imenovane alkalne kopeli. Imajo lastnosti razkisljevanja in razstrupljanja. Sulfati v Epsom soli pomagajo znebiti toksinov in težkih kovin iz telesa.

OPOMBA: Med zgoraj omenjenimi izdelki boste našli močno vezivne snovi, to so zeolit, bentonit, klorelo in aktivno oglje. Prepričajte se, da jih uporabljate v časovnem intervalu od zdravil in zelišč, ki jih jemljete. Uporabite jih najkasneje 30 minut po zaužitju drugih zelišč iz protokola in najmanj 4 ure pred jemanjem naslednjega odmerka izdelkov iz protokola. Ne priporočamo njihove uporabe v celotni terapiji. Uporabite jih le v primeru Herxove reakcije.

Product added to wishlist
Product added to compare.